FACEBOOK
Sıradışı Tarih Ülke Tv - 10 Nisan 2018 - Prof. Dr. Mehmet Çelik

Açıklama : Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı Tarih programında bu bölüm Prof. Dr. Mehmet Çelik ile birlikte Akdeniz’de savaş çanları, Suriye’deki savaşın perde arkası, Türkiye’nin Suriye diplomasisi, Gabon’da FETÖ operasyonu, Türkiye’ye kurulan kumpas ve Türkiye’nin ana muhalefet sorunu konuları masaya yatırıldı. Ayrıca, “Esed’in kimyasal saldırısına ABD’nin tepkisi ne olacak?” sorusunun yanıtı Sıradışı Tarih programında ekrana geldi. Turgay Güler, Türkiye, İran ve Rusya’nın fotoğraf verdiğini, ertesi gün ise Esed’in kimyasal silah kullandığını, kimyasal silahın bu ittifaka doğrudan bir saldırı olduğunu aktardı. Prof. Dr. Mehmet Çelik, Ortadoğu’da hatırı sayılır gücü olan Türkiye, İran ve Rusya’nın daha önce de verdikleri fotoğrafı tekrar beraber vermelerinin Amerika’nın canını sıktığını söyledi. Çelik, modern dünyanın bugün evrensel kabul ettiği ilkelerin hepsinin çiğnenmiş durumda olduğunu belirtti. Mehmet Çelik, Amerika’nın DEAŞ bahanesiyle girip şehri bombaladığını, Rusya’nın, Esed’in ve İran’ın da şehri katlettiğini söyledi. Çelik, Kürtler ve Araplarda dahil olmak üzere orada bir oylama yapılsa, “Burada hangi asker kalsın? Hangi devletin gücü kalsın?” sorusunun cevabının yüzde doksan dokuz Türkiye çıkacağını, Türk askerinin gelmesini istediklerini söyledi. Türkiye’nin orada hastane, fırın kurduğunu, Suriye’deki en modern hastanenin Cerablus’ta Türklerin kurduğu hastane olduğunu aktardı. Ayrıca Çelik, Türkiye’nin son üç yüz yıldır bu son dönemdeki kadar ciddi ve başarılı bir diplomasi yürütemediğini, artık itibarımızın olduğunu, sözümüzün değerlendirilmeye alındığını ve sonunda bizim dediğimiz noktaya gelindiğini aktardı. Gazeteci Turgay Güler ise bazı şeyler duyduğunu, İstanbul’da bazı SGK hastanelerinde çalışan bazı doktorların, ağır hastalıkları olan hastalara “Ben seni özel hastaneye sevk edeceğim, orada tedaviniz devam edecek, SGK ücretinizi ödüyor” dediğini, vatandaşın hastaneye gittiğini ve önüne fatura getirdiklerini, hastanenin hastadan parayı aldıklarını söyledi. Güler, son dönemde bu tür proje faaliyetlerinin devreye sokulduğunu ve bir proje şeklinde devletle vatandaşın arasını açmaya çalıştıklarını söyleyerek izleyiciyi bilgilendirdi.


Etiketler : Sıradışı Tarih 10 Nisan 2018 Salı Turgay Güler Pof. Dr. Mehmet Çelik Sıradışı Tarih 10.04.2018 Sıradışı Tarih Son Bölüm Sıradışı Tarih Yeni Bölüm izle7 Sıradışı Sıradışı Tarih 10 Nisan


Kategori : Sıradışı Tarih



Bu Bölüme Yorum Yap
Yorumlar
Bu site Ülke Tv kanalında yayınlanan Sıradışı Programının resmi internet sitesi değildir. Ayrıca Turgay Güler ile hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Siz değerli ziyaretçilerin izleyemediğiniz bölümleri takip edebilmeniz için hizmet vermektedir.

Ana Sayfa | Güncel Videolar | En Çok İzlenenler | Karışık Videolar | Bize Ulaşın | Turgay Güler |

Sıradışı Programı