FACEBOOK
Sıradışı Tarih Ülke Tv – 1 Ocak 2019 - Prof. Dr. Mehmet Çelik

Açıklama : Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı Tarih programında bu bölüm Prof. Dr. Mehmet Çelik ile Mehmet Akif Ersoy, Mehmet Akif Ersoy’un Mehmetçik sevgisi, İstiklal Marşı’nın yazılması masaya yatırıldı. Prof. Dr. Mehmet Çelik, Mehmet Akif Ersoy’a yapılan hakaretler ile ilgili “Yeryüzünde bugün yüz doksan altı tane Birleşmiş Milletlere üye bağımsız ülke var. Bu ülkelerin hepsinin de milli marşları var ve bu milli marşları yazan şairleri de var. Türkiye hariç hiçbir ülkenin milli marşını yazan milli şair böyle bir muamele görmemiştir” açıklamasında bulundu. Turgay Güler, Yalçın Işımer’in 1999 yılında Mehmet Akif Ersoy ile ilgili yaptığı konuşmasına değinerek “Işımer, Atatürkçü geçinen, CHP ile övünen bir arkadaş, zihniyet bu. Herhangi bir terör örgütü senin bayrağını indirmeye kalktığı zaman indiremeden müdahale ediyorsun. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, devletin, anayasanın, emniyet güçlerinin, yargının, tüm bu devlet organlarının ve bizim tek bir görevimiz var, devletimize, milletimize, bayrağımıza, vatanımıza bir saldırı olduğu zaman bunun gereğini yapmak. Bu Işımer denen şahıs bu ülkenin, bu devletin, bu milletin milli marşına, şairine aleni saldırmıştır. Bu Işımer’in paşalık unvanının alınması gerekmez mi. Bir Türk paşası kendi değerlerine nasıl saldırır?” ifadelerini kullandı. Programda ayrıca Çelik, İstiklal Marşı’nın kutlanması gerektiğine değinerek ”İstiklal Marşı parlamentoda kabul edilmiştir ve milli mücadelenin simge olarak en önemli şeyi İstiklal Marşı’dır. İstiklal Marşı’nın kabul günü mutlaka parlamentoda resmi törenle anılmalı, kutlanmalı ve o gün buna ayrılmalı” açıklamasında bulundu.


Etiketler : Sıradışı Tarih Ülke Tv 1 Ocak 2019 İzle Sıradışı Tarih Son Bölüm Turgay Güler Prof. Dr. Mehmet Çelik


Kategori : Sıradışı Tarih



Bu Bölüme Yorum Yap
Yorumlar
Ad : Mustafa Çelik
Tarih : 01.01.2019

Turgay Güler üstadım Sayın Hocam derki: Sevmeye bilirsiniz ancak saygı duymak zorundasınız. Onun inancından ,Allah'ından rahatsız olanlar saygısızlık etmektedir ...veya buna yakın cümle etmektedir. Merakımı mazur görün Rahmetli Mehmet Akif acaba Sultan Abdülhamid Han ın nesinden rahatsız olmuştu da yakışıksız saygısız cümleleri-şiirleri kaleme almıştı...Ömrünün son demi bu saygısızlığın bedeli olmasın sakın. Saygılarımla

Bu site Ülke Tv kanalında yayınlanan Sıradışı Programının resmi internet sitesi değildir. Ayrıca Turgay Güler ile hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Siz değerli ziyaretçilerin izleyemediğiniz bölümleri takip edebilmeniz için hizmet vermektedir.

Ana Sayfa | Güncel Videolar | En Çok İzlenenler | Karışık Videolar | Bize Ulaşın | Turgay Güler |

Sıradışı Programı